De basis van een schoffelmachine is het frame

Iedere boer wil een machine die aangepast is aan zijn wensen. De Steketee machine is een volledig aanpasbare schoffelmachine voor tussen de rijen.

De basis voor elke Steketee schoffelmachine is de profielbalk. De profielbalk is uniek door zijn vorm, het is erg stevig en vast. Daarnaast is de profielbalk eenvoudig te monteren en verstelbaar. Voorstukken van attributen hebben een klemplaat. Deze klemplaat schuif je in de profielbalk, vervolgens draai je het voorzetstuk aan met een bout en het zit vast.

profielbalk

Aan het voorzetstuk bevestig je de steunpoten, steunwielen, 3-puntsbokken of schoffelelementen (paralellogrammen).

Profielbalken zijn onder andere verkrijgbaar in:
- 1100mm
- 1500mm
- 2100mm
- 2600mm
- 3200mm 

Je kunt er ook voor kiezen om niet met een profielbalk te gaan werken, maar met een koker 80x80. Ook hier aan passen diverse voorzetstukken zoals:
Koker 80x80mm bevestiging 70cm Basic compleet

Driepuntsbok

Om de trekker aan je schoffelbalk te bevestigen kun je kiezen voor:
- Losse hef- en topstang delen
- Vaste driepuntsbok

Zowel een driepuntsbok als losse hef- en topstang delen zijn doormiddel van bouten te bevestigen aan een profielbalk of aan een koker 80x80 met een U-bout.

Het voordeel van vaste een driepuntsbok is dat je deze later kunt uitbreiden met verlengstukken. Aan dit verlengstuk kun je aan zowel de voor- als achterkant een driepuntsbok monteren. Zo kun je voor- en achterop schoffelen.

Steketee Frontaanbouwbok 1700 compleet 

De losse hef- en topstang delen zijn wat compacter, lichter en eenvoudiger. Dit is vaak weer handiger voor bijvoorbeeld bestaande schoffelmachines.

 

driepuntsbokSteunpoten
Wanneer het schoffelseizoen erop zit dan wordt de schoffelmachine weggezet in de schuur. Je kunt ervoor kiezen om de machine op steunpoten te laten rusten. Steunpoten worden bevestigd door een strop en bouten aan een profielbalk, een koker 80x80 of aan een 100x100 frame. Elke steunpoot heeft meerdere standen. Zo kun je de machine in verschillende hoogtes wegzetten.

Steunpoten


Steunwielen

tot slot hebben we de steunwielen. Er zijn twee soorten steunwielen:
- Vaste wielen
- Zwenkbare wielen

Vaste steunwielen gebruik je achteraan de trekker en zwenkbare steunwielen vóór de trekker.

Zowel bij vaste als zwenkbare wielen is de ophanging hetzelfde. Doormiddel van een koker bevestig je de wielen aan een profielbalk of een koker 80x80. Vervolgens kun je het wiel voor- of achteruit verstellen. Daarnaast kun je hem ook in de hoogte verstellen, zodat de machine altijd goed afgesteld staat.

steunwielen


Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je persoonlijk advies? Neem dan even contact op.