Een torsiewieder voor in de plantrij

Wanneer je gaat schoffelen in de plantrij kun je kiezen voor een torsiewieder. Een torsiewieder is geschikt voor de gevoeligere gewassen, de kracht van de torsiewieder kan aan het groeistadium worden aangepast. Een torsiewieder past aan zowel het basic- als het combi- element.

Torsiewieder

Hoe werkt een torsiewieder:

De torsiewieder bestaat uit twee verende tanden; Torsiewieder tand links en een torsiewieder tand rechts. deze tanden staan naar elkaar gericht. Een torsiewieder werkt 1 a 2 cm van de grond en gaat vlak langs beide kanten van de plantrij. De verende werking van de tanden zorgt ervoor dat onkruid in de plantrij los gaat. Wanneer de torsiewieder langs de plant gaat komt er weertand op de punt van de torsiewieder, hierdoor gaat de torsiewieder open en weer dicht.

Een torsiewieder is verstelbaar zo kun je hem agressiever laten werken bij een stevig gewas. Dit doe je door de hoek aan te passen doormiddel van bouten aan een houder. Maar ook de breedte is verstelbaar door een sleufgat.

Sleufgat

De torsiewieder hang je op aan een houder, deze houder is nodig om het torsiewiederframe aan de meshouder te bevestigen. De meshouder zit bevestigd aan je schoffelelement.

In onze webshop verkopen wij drie soorten houders:

Welke type houder je nodig hebt ligt aan het type element.

De uiteindelijke hoek van de torsiewieder kun je afstellen met een gradenverstelling/ puntenverstelling op de torsiewieder houder.

Torsiewieder

Tot slot zijn er ook torsiewieders beschikbaar met meerdere tanden: 

Ben je opzoek na torsiewieder tanden links en rechts? Shop ons huismerk: "Hengers Torsiewieders". Super voordelig met dezelfde kwaliteit die u van ons gewend bent.

Torsiewieder tand huismerk Hengers