Hoe Herenboeren onkruid weg kunnen schoffelen

Met de stichting Herenboeren zien wij een mooie ontwikkeling op het gebied van duurzame voedsel productie.

Een kleine uitleg; Herenboeren Nederland is een beweging van burgers die samen eigenaar zijn van een boerderij. Deze burgers nemen een boer in dienst die zorgt voor de groente, het fruit en de dieren. Samen streven ze naar een kleine kringloop met zo min mogelijk input van buitenaf.Herenboeren hebben dus als ware een XXL moestuin die ze moeten bijhouden en onderhouden. Het onderhouden van z’n moestuin heeft op het gebied van onkruidbestrijding uitdagingen. Zeker als de teelt op een duurzame en biologische manier wordt gedaan. In het groeiseizoen, tussen zaaien en oogsten, is onkruid dan ook vijand nummer 1. Waar onkruid groeit kan geen groente groeien, maar onkruid ontneemt naast de plaats ook water, voedingstoffen en zonlicht. Een teelt onkruidvrij houden is daarom van belang.

Steketee Schoffelmachine

Met een Steketee schoffelmachine kun je onkruid te lijf en hou je je groente schoon. De keuze aan attributen is echter groot:

Goede kennis van de werking van elk onderdeel is dan ook een vereiste voor een goed resultaat met het schoffelen.

Op onze YouTube pagina vind je interessante product video’s met meer informatie over de verschillende attributen. Bijvoorbeeld welke type schoffelmessen er zijn, en wat de werking is per type mes.

Ook kunnen Gerry en Henry (van Schoffelonderdelen.nl en Hengers Agro) een passend advies geven.De belangrijkste punten voor een goed schoffel resultaat:

  • Grondbewerking: vlak en vast!
  • Zaaien, planten en poten: zo recht mogelijk en met de juiste rijafstand!
  • Schoffelen: de juiste attributen per groente gewas!