Steketee zaaibedbereider

Zeg je zaaibedbereider, dan zeg je Steketee. Tot 2020 is Steketee hofleverancier van zaaibedbereiders bij menig boerderij in Nederland (en tevens over de landgrens). Door de overname van Lemken is de productie van de Steketee grondbewerkingsmachines gestopt, daardoor is ook de onderdelen voorziening ten einde gekomen.

 

Steketee zaaibedbereiderDoor de aanhoudende vraag van onze klanten, vind je nu onderdelen van de Stektee Cultiflex, Maxisprint en Supersprint bij schoffelonderdelen.nl

Om een goed vlak zaaibed te maken moet de geploegde grond vlak worden gemaakt. Wanneer de grond egaal is klaargelegd gaat het zaai nauwkeuriger, heb je een betere opkomst en een uniformer gewas. Daarnaast is een vlak zaaibed zeer belangrijk voor het schoffelen later in het seizoen.

Met een Maxisprint of Supersprint zaaibedbereider kun je de grond egaliseren en verkruimelen.

Steketee zaaibedbereiderDe opbouw van de Supersprint en de Maxisprint is redelijk gelijk. De machines zijn uitgerust met 30cm brede ganzenvoetbeitels, deze schaven het geploegde land vlak. Door middel van een pen-gat verbinding kan elke beitel individueel in hoogte versteld worden, wat vooral gebeurt om een wielspoor extra ‘los te trekken’. Achter de beitels zit een 50cm grote rol gemonteerd welke bestaat uit hoekijzers die naast het op diepte houden van de machine ook een verkruimelende werking hebben.

Steketee zaaibedbereiderOm het verkruimelende effect te versterken zit er vlak achter de hoekijzerrol een verende egalisatieplaat die de rol vol grond houdt. Hierachter zitten 5 rijen triltanden, deze zorgen voor voldoende fijne losse grond bovenin het zaaibed. Voor een perfecte vlaklegging zit er ook achter de triltanden een verende egalisatieplaat gemonteerd. Als laatste zit er een rollenset in de machine. Deze bestaat standaard uit een gekartelde strippenrol voor een laatste verkruimeling en een vierkantrol, deze kan het zaaibed enigszins aandrukken voor een betere vochthuishouding. De hele rollenset is te kantelen om de werking aan te passen aan de omstandigheden.

 

Steketee zaaibedbereider